Muncitorii din agricultură vor putea veni în Germania

Pentru a evita o lipsă a recoltatorilor și o pierdere a recoltei, Ministrul Agriculturii (Julia Klöckner) și Ministrul de Interne (Horst Seehofer) au hotărât să permită venirea a 40.000 de muncitori în agricultură din Europa de Est în luna Aprilie și Mai.

Conform înțelegerii, acești muncitori vor veni doar în grupe și doar cu avionul. De asemenea, aceștia vor fi testați din punct de vedere medical. La începerea muncii, aceștia vor fi despărțiți de ceilalți muncitori și vor munci la o distanță de alți muncitori pentru o perioadă de 14 zile.

Aceste reguli și alte reguli de igienă la locul de muncă și pentru transport au fost gândite și recomandate de Institutul Robert Koch.

În plus, se va încerca câștigarea a 10.000 de persoane care deja locuiesc în Germania pentru a ajuta la recoltă (șomeri, azilanți, studenți etc.)

Majoritatea muncitorilor din agricultura din Germania sunt români și polonezi. În anii precedenți, au muncit aproximativ 300.000 de muncitori străini în agricultura din Germania.