Söder despre Austria și Bayern

Markus Söder a susținut o conferință de presă în legătură cu situația actuală în Bayern. Acestea sunt ideile principale:

Trendul pozitiv din ultimele zile continuă în Bayern. Creșterea ratei de infectare este de 4.8%, care se situează sub rata de 5% considerată „critică”. Acest trend este rezultatul restricțiilor impuse. Conform Söder: Dacă nu s-ar fi acționat destul de devreme am fi avut o stare dramatică.

Atât timp cât nu există un vaccin, rămâne Corona o provocare, cu care trebuie să trăim.

Bayern a reacționat cel mai rapid, pentru că a fost cel mai afectat.

Conform Söder, Austria este cu 3 săptămâni înaintea Germaniei în această epidemie. După exemplul Austriei, se vede o prelungire calculată a măsurilor, școlile și restaurantele rămân încă o perioadă închise, se revine calculat și treptat la normal.

Söder pune accentul pe colaborarea intensivă dintre Landuri și mulțumește guvernului și Landurilor pentru aceasta. În acest moment trebuie să se gândească măsuri la nivel federal.

Söder evaluează o eventuală obligativitate a purtării măștilor ca foarte probabilă. Totuși nu este vorba despre măști de înaltă calitate ca cele pe care trebuie să le poarte personalul medical.

Personalul medical și de îngrijire va primi un bonus de 500 de euro de la Landul Bayern.

În principal acestea sunt ideile principale. După părerea mea, probabil modelul austriac de revenire la o viață normală va fi introdus în Germania cu un decalaj de 3 săptămâni, dacă trendul continuă într-un mod favorabil.

Conferința de presă este mai lungă și poate fi ascultată aici: